OM OSS

Hantverk & tradition sedan 1945
Jokkmokks Korv grundades redan 1945 av Johan Wilhelm Johansson. Han kom från Nässjö i Småland och var en skicklig charkuterist. Hans affärsidé var att förädla det traditionella falukorvsreceptet genom att använda de bästa köttdetaljerna och dessutom putsa bort alla senor, hinnor och brosk. Detta koncept skulle användas vid all tillverkning i fabriken. På så sätt kom produkterna från Jokkmokks Korv redan från början att präglas av hög kvalitet, och de skapades med stor yrkesskicklighet och hantverkskänsla.

Jokkmokks Korv har alltid stått för kvalitet, personlig omtanke och en strävan att ständigt bli bättre. Vi är mycket stolta över att vi efter 75 år fortsätter jobba med den ursprungliga affärsidén som ledstjärna.

Arbetet fortsätter
Våra produkter med en profilerat hög kvalitet är tillverkade för de konsumenter som bryr sig om vad de äter. Ingredienserna och metoderna är i princip desamma idag som för 74 år sedan, men med en avgörande skillnad. Metoderna, ingredienserna och sättet att hantera råvaror förbättras och förfinas ideligen. Det är dom små, små detaljerna som gör det. På det sättet är det inte exakt samma produkter. Det blir bara bättre och bättre.

Hantverk 1200X800px

"Kniven har ända sedan starten 1945 varit vårt viktigaste verktyg. Vi bedriver ett hantverk som innebär att vi inte lägger ansvaret till en maskinpark eller till ett produktionssystem. Det betyder att vi känner, plockar och skapar produkter till den punkt som det känns rätt för den som tillverkar den. Och vi skär bort allt som inte gör våra produkter perfekta."