Smakrik salami på svensk råvara. Lufttorkningen sker i Jokkmokks rena fjälluft och kryddningen hämtas från Umbrien. Lufttorkas i minst fyra veckor tills den fått rätt konsistens, utseende och smakbild.
- Svensk köttråvara
- Tillverkad i Jokkmokk
- Välbalanserad med fina korn av svartpeppar
- Lufttorkas i minst fyra veckor
- 180 gram
- Finns även som helvara i butikens delikatessdisk
Ingredienser: Griskött, fett från gris, salt, kryddor (bl a svartpeppar), druvsocker, naturlig arom, antioxidationsmedel (E301), konserveringsmedel (E250, E252, E202). Till 100g färdig produkt har använts 155g köttråvara.
Ej ätbart korvskinn.
Näringsvärde per 100g: Energi 1500kJ, 355kcal. Fett 26g varav mättat fett 11g. Kolhydrater 1,5g varav sockerarter 0,7g. Protein 29g. Salt 4,5g.