Fjällufttorkad tryffelsalami från Jokkmokk. Tillverkas enligt traditionella metoder av handputsade köttdetaljer. Köttet mals till rätt textur och kryddas sedan varsamt för hand med våra egna salamikryddor. Lufttorkas i minst fyra veckor tills den fått rätt konsistens, utseende och smakbild.
- Svensk köttråvara
- Tillverkad i Jokkmokk
- Mild smak av tryffel med en nyans av peppar
- Lufttorkas i minst fyra veckor
- 180 gram
- Finns även som helvara i butikens delikatessdisk
Ingredienser: Griskött, fett från gris, salt, druvsocker, tryffel (0,7%), naturlig arom, antioxidationsmedel (E301), konserveringsmedel (E250, E252, E202) Till 100g färdig produkt har använts 155g köttråvara.
Ej ätbart korvskinn.
Näringsvärde per 100g: Energi 1500kJ, 355kcal. Fett 26g varav mättat fett 11g. Kolhydrater 1,3g varav sockerarter 0,6g. Protein 29g. Salt 4,5g.
Art.nr: 13144